loading...
بزرگترین مرجع اطلاع رسانی و معرفی بازی های روز و جدید
آخرین ارسال های انجمن
SAJJAD بازدید : 23 یکشنبه 05 آذر 1391 نظرات (0)

 تیتراژ واژه فرانسوی و فرم نمایشی –تجسمی است که در آغاز و پایان فیلم‌ها ( و یا بازی های رایانه ای) قرار می‌گیرد. حضور ۳ عنصر گرافیک، حرکت و صدا، با محوریت موضوع خاص برای تیتراژ لازم و ضروری است. حرکت وصدا به جنبه‌های نمایشی تیتراژ مربوط می‌شود و طراحی گرافیک، شرط لازم تجسمی بودن آن است.

کارکرد تیتراژ تا حدودی شبیه جلد کتاب است. آنگونه که در جلد کتاب با انتخاب عناصر، فرم‌ها و چینش آنها تلاش می‌شود، مخاطب کتاب در جریان موضوع ان قرار گیرد و مخاطب در کوتاه‌ترین زمان ممکن بتواند کتاب مورد نظرش را بیابد. معمولاً با تمرکز در مقابل ویترین کتابفروشی و در یک نگاه کلی و گذرا، از شکل و فضای طراحی جلد، موضوع کتاب به راحتی می‌توان حدس زد.

تیتراژ مانند جلد کتاب، هم فضاسازی می‌کند و هم اطلاع رسانی. همان طور که در جلد کتاب، عناوینی چون نام کتاب، نام نویسنده، مترجم و… اطلاعات اصلی کتاب را منتقل می‌کند، در تیتراژ هم عناوینی چون نام فیلم، کارگردان، مونتور و… به عنوان اطلاعات اولیه در اختیار تماشاگر قرار می‌گیرد. علاوه بر این، هم در جلد کتاب و هم در تیتراژ، قصد فضاسازی نیز داریم تا مخاطب بتواند به راحتی گونه و مضمون کلی فیلم یا کتاب را بداند. این فضاسازی مشروط بر این است که انتهای داستان فیلم یا کتاب، لو نرود.

اصل هم همین است که فضاسازی‌ها، نتیجه نهایی را مشخص نکنند و نبایستی تمایل تماشاگر به دیدن فیلم یا خواندن کتاب، در اثر تماشای جلد یا تیتراژ، کاهش یابد چرا که خواندن کتاب با تماشای فیلمی که آخر داستانش را می‌دانیم، لطفی نخواهد داشت !

قطعا ما در این مقاله ها جدا از اینکه به توضیح صحنه های تیتراژ می پردازیم تاکید زیادی بر روی موسیقی تیتراژ داریم چرا که موسیقی در این تیتراژ ها نقش بسزایی دارد و نمی شود نقش اساسی آن را در ماندگاری تیتراژ انکار کرد.

امیدوارم لذت ببرید:

 

  • تیتراژ ابتدایی Street Of Rage

در سال ۱۹۹۱ یعنی ۳ سال بعد از عرضه کنسول Sega بازی بسیار زیبا و مهیج Street Of Rage عرضه شد. عنوانی که در آن سال ها با محدودیت سخت افزاری که وجود داشت توانست به یک بازی خوش ساخت و روان تبدیل شود و هوادارن بسیاری را در سراسر جهان کسب کند. تیتراژ این بازی یکی از شب های آرام شهر نیویورک را به ما نشان می دهد که از نمای دور به تصویر کشیده می شود و همچنین آسمان خراش های این شهر به وضوح به چشم می آیند. به دلیل شب بودن تیتراژ ابتدایی حال و هوایی دراماتیک دارد، آهنگ بسیار زیبای تیتراژ که توسط یکی از محبوب ترین آهنگسازان ژاپنی یعنی آقای Yuzo Koshiro نواخته شده در لحظه ی ابتدایی تیتراژ به طور شورانگیزی آغاز میشود. مطمئنا آقای کوشیرو به دلیل ساختن چنین قطعه ای به خوبی توانسته این تیتراژ ابتدایی رو در ذهن تمام هواداران هکاکی کند.

لینک دانلود: The Street Of Rage

آهنگساز: Yuzo Koshiro

Street Of Rage

 

  •  تیتراژ ابتدایی Shadow Of The Colossus

قطعا اکثر ماها بازیساز محبوب و معروف ژاپنی آقای Fumito Ueda رو میشناسیم کسی که بازی هایی نظیر Ico و Shadow Of The Colossus را ساخته و همگی میدانیم که ایشان قوه ی تخیل بسیار قوی هم دارد. بازی هایی که او ساخته اساسا خیلی خاص هستند و درون مایه ای دراماتیک و احساسی دارند.

در تیتراژ ابتدایی بازی Shadow Of The Colossus ما شاهد یکی از صحنه های به یاد ماندنی که توسط آقای اوادا کارگردانی شده هستیم. قهرمان شجاع کوچکی با نام Wander که با اسب خاکستری خود Agro در راهی کوهستانی به سوی سرزمین ممنوعه به آرامی در حال حرکت است. هوا ابری است و باران میبارد و واندر برای اینکه خیس نشود در زیر صخره ای می ایستد، از میان جنگل هایی انبوه ومه آلود به راه خود ادامه میدهد و سرانجام به پلی عظیم میرسد که ورودی شهر ممنوعه است. صحنه ها بسیار هنری کار شده و عناصری که باید در یک تیتراژ وجود داشته باشد را داراست و به خوبی با یکدیگر هماهنگ هستند. برای موسیقی تیتراژ باز هم با یک آهنگساز چیره دست ژاپنی یعنی آقای Kow Otani رو به رو هستیم که به خوبی به عمق این صحنه ها پی برده و موسیقی دل چسب و احساسی را برای تیتراژ نواخته است. او در این موزیک به نحو احسن از ساز هایی مانند فلوت،ارگ و ویالن استفاده کرده است.

لینک دانلود: Shadow Of The Colossus – Prologue

آهنگساز: Kow Otani

Shadow Of The Colossus

 

  •  تیتراژ ابتدایی Crysis 2

 تقریبا بیشتر هوادارن سبک شوتر اول شخص، عنوان ناب Crysis را که در سال ۲۰۰۷ عرضه شد میشناسند. بازی که توانست در دل هواداران این سبک به راحتی جای باز کند. تقریبا ۴ سال بعد از نسخه ی اول، Crysis 2 عرضه شد. تیتراژ بازی که در مورد نانو های لباس شخصیت بازی و کارکرد های مختلف آن است تا حدودی میتوان گفت آنچنان هنری برای خلق صحنه هایش خرج نشده اما چیزی که ما را وادار به این انتخاب کرد موسیقی دلنوازش است پس بیشتر در مورد موسیقی این تیتراژ می گوییم.
هانس زیمر را همه می‌شناسید. به عنوان یک آهنگ‌ساز بسیار خوب و یک استاد تمام عیار. کسی که فقط یک‌بار اسکار برده است، اما موسیقی مراسم جوایز آکادمی را او ساخته! البته که آهنگ بد هم در کارنامه دارد و نمی‌شود گفت همه‌ی آهنگ‌هایی که ساخته شاهکار است. آهنگ شاهکار باید مشخصه‌هایی داشته باشد تا واقعا لقب شاهکار بگیرد. اول این‌که باید دارای ملودی منحصر به فرد باشد. یعنی جایی دیگر نظیرش را نشنیده باشید. که این‌ روزها کم پیدا می‌شود. دومین ویژگی که یک آهنگ برای شاهکار شدن نیاز دارد، تلفیق هنری سازها است. اگر سازبندی کار غلط باشد، ملودی منحصر به فرد هم زیر سوال می‌رود. سومین ویژگی، مبرا بودن آهنگ از هر گونه اضافات و جزئیات بیهوده است. ویژگی چهارم معمولا در همه‌ی آهنگ‌هایی که برای بازی یا فیلم ساخته می‌شوند وجود دارد. آهنگ باید هویت داشته باشد. و ویژگی آخر «روان‌شناسی» آهنگ است. آهنگ شاهکار باید محوتان کند. باید آهنگ‌ساز روان‌شناس باشد تا بتواند هر حسی که می‌خواهد از طریق آهنگ‌ منتقل کند. و آهنگی که این ۵ ویژگی را در کنار هم داشته باشد، شاهکار است. آهنگ را دریافت کنید، گوش دهید و یکی یکی این ویژگی‌ها را در آن پیدا کنید.
س.ز

 لینک دانلود: Intro

آهنگساز: Hans Zimmer

Crysis 2

 

  • تیتراژ ابتدایی Resident Evil Outbreak File#1

بعد از نسخه ی سوم رزیدنت اویل که همه ی هواداران را شیفته ی خود کرده بود این بازی به انحصار نینتندو درآمد. در آن سال ها بود که سه نسخه از این عنوان یعنی Resident Evil 4 و Resident Evil Zero و Resident Evil Remake برای نینتندو عرضه شد و خیلی از طرفداران که کنسول گیم کیوب را در اختیار نداشتند از تجربه ی آنها محروم بودند. اما در کنار این اتفاق نسخه ی Outbraek که در سال ۲۰۰۴ عرضه شد تقریبا توانست جایگزین و همدم خوبی برای هواداران اصیل این سری باشد. بازی با تیتراژی کلاسیک و حس نوستالژیکی شروع میشود، فاضلاب های شهر که در آن موش های آلوده به ویروس در حال حرکت هستند، نظامیانی که آخرین فشنگ های خود را برای شکست دادن موجودی قول پیکر (Tyrant) مصرف می کنند، نا امنی در شهر و حمله ی گله ای زامبی ها به مردم در خیابان های شهر، اجساد انسان های آلوده که موش ها از آنها تغذیه می کنند و تمام مکان هایی که بازی در آن جریان دارد به تصویر کشیده میشود. موزیک این تیتراژ هم بدون شک جزء برترین موزیک های این سری میباشد و آنقدر تاثیر گذار بود که در نسخه ی بعدی این عنوان یعنی Outbreak File#2 مجددا استفاده شد. حسی که این موسیقی به تیتراژ می دهد حسی عجیب است طوری که انگار به مخاطب می گوید “شهر آلوده به ویروس است” و یا “شهر نا امن است مراقب خودت باش”.این موسیقی زیبا توسط آقایان Tetsuya Shibata و Akihiko Matsumoto آهنگسازی شده که قطعا باید به آنها آفرین گفت.

لینک دانلود: Main Title Theme

آهنگسازان: Tetsuya Shibata و Akihiko Matsumoto

Resident Evil Outbreak

 

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 39
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 25
  • آی پی امروز : 2
  • آی پی دیروز : 6
  • بازدید امروز : 5
  • باردید دیروز : 7
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 16
  • بازدید ماه : 112
  • بازدید سال : 658
  • بازدید کلی : 2,841